User:Qie Niangao/Adult Verification/nl

From Second Life Wiki
Jump to: navigation, search


Toegang tot een deel van SL kan binnenkort alleen na leeftijdscontrole

Nieuw beleid van Linden Labs beperkt de toegang tot de 'volwassen' inhoud ("adult content") in Second Life.

Om Second Life volledig te kunnen blijven gebruiken, moeten de residents hun account laten controleren.

Kiezen tussen controle door "payment info" of door leeftijd

Resident kunnen hun accounts in principe op twee manieren laten controleren. Hetzij door het account te koppelen aan een betalingsmethode, hetzij door aan te tonen dat de accounthouder tenminste 18 jaar oud is. De leeftijd is niet zichtbaar op het profiel. Als er betalingsgegevens bekend zijn bij Linden Labs, is dit wel zichtbaar op het profiel. Met scripts kan dus ook gecontroleerd worden of je betalingsgegevens bekend zijn (in uitzonderlijke gevallen kan het gebeuren dat beide controlemethoden gebruikt worden voor toegang tot een sim).


Leeftijdscontrole

Ageverify.pngKiezen voor "payment info" door een Second Life account of een XstreetSL account

"Payment info" wordt bekend door een creditcard of PayPal te koppelen aan een Second Life account, of door L$ te storten op een XstreetSL account.
Controle door middel van een Second Life account

SL billing.pngControle door middel van een XstreetSL account

XstreetDeposit.png
En dan ben je volwassen... kiezen voor volwassen inhoud ("content maturity")

Zelfs gecontroleerde accounts moeten leeftijdsvoorkeuren ("maturity preferences") instellen om de volwassen inhoud ("adult content") te kunnen zien / gebruiken / bereiken. Hiervoor heb je tenminste viewer 1.23 nodig. Oudere viewers zullen snel de mogelijkheid om adult content te bekijken verliezen. Om adult content te kunnen blijven zien, zul je je voorkeuren moeten instellen bij "access maturity ratings" en vervolgens bij "search".
Instellen van de leeftijdsvoorkeur voor toegang tot Second Life en de sims

Content-ne.png

Instellen van de leeftijdsvoorkeur voor de zoekfunctie ("search")

Search-ne.png


Links voor meer informatie

Informatie over de "volwassenheidscontrole" ("adult verification process": zowel leeftijdscontrole als controle van de betalingsmethode) en daaraan gekoppelde wijzigingen in de viewer is verspreid over verschillende blogs, de JIRA-bijdragen en Knowledge Base-artikelen. Voor het gemak zijn referenties naar deze bronnen verzameld op een externe wike: http://slapt.me/wiki/index.php

.