Difference between revisions of "Volunteer Group IM Guidelines/nl"

From Second Life Wiki
Jump to navigation Jump to search
m
Line 1: Line 1:
{{Multi-lang}}
{{Multi-lang}}


''Hieronder vind je de officiële communicatie richtlijnen voor groeps IM's in de Volunteer Group (7 september 2007)''
Onthoud alsjeblieft dat de Mentor groeps IM meer dan 1000 mensen bereikt en dat het geen medium is voor algemene conversatie. Gebruik deze groepschat dan ook alleen voor echt belangrijke onderwerpen. Probeer minder belangrijke problemen niet via de groepschat, maar op een andere manier op te lossen (zie [[Second Life Mentor Q&A]]).


Onthoud alsjeblieft dat de Mentor groeps IM meer dan 1000 mensen bereikt. Gebruik deze groepschat danook alleen voor echt belangrijke onderwerpen. Probeer minder belangrijke problemen niet via de groepschat, maar op een andere manier op te lossen.


=== Het gebruik van de Groeps IM (groepschat) ===


== Het gebruik van de Groeps IM (groepschat) ==
* Wanneer je een vraag stelt, voeg dan "Please IM me" toe aan het einde van de vraag. Dit helpt iedereen de juiste procedure te onthouden.
* Indien een vraag is gesteld, onthoud je dan van verder commentaar op het onderwerp
* Wanneer je de vraag kunt beantwoorden, stuur het antwoord dan in een privé IM


* als je een vraag hebt gesteld via de groepschat, en deze vraag is naar tevredenheid beantwoord, dan hoort het gesprek in de groepschat te eindigen.
=== Het gebruik van de Groepschat voor nuttige verwijzingen ===
* als jouw in de groepschat gestelde vraag via IM beantwoord kan worden, kies dan voor deze oplossing en eindig je vraag met "IM me pleas" ( IM me met je antwoord)
* als jij kunt antwoorden op een in de groepschat gestelde vraag, doe dat dan via IM.
Chatten in de Mentor Groepschat moet tot het minimum worden beperkt.


== Het gebruik van de Groepschat voor nuttige verwijzingen ==
* Bevorder het gebruik van de Wiki, KB (knowledge base) en Public Jira wanneer dat nodig is
* Beantwoord vragen met een nuttige verwijzing naar de meest relevante bron van hulp
* Bevorder het gebruik van de Wiki, KB (knowledge base) en Public Jira
* Gebruik indien nodig voor het contact met een Linden het Support portal op http://www.secondlife.com/community/support.php
* Gebruik indien nodig voor het contact met een Linden het Support portal op http://www.secondlife.com/community/support.php
* Ga voor het invullen van een Abuse Report naar '''Help->Report Abuse''' Denk hierbij aan Griefers, verbaal geweld en aanstootgevend gedrag met name in een PG sim.
* Ga voor het invullen van een Abuse Report naar '''Help->Report Abuse''' Denk hierbij aan Griefers, verbaal geweld en aanstootgevend gedrag met name in een PG sim.
* Alleen leden van het VTeam zullen herinneringen omtrent de richtlijnen en alternatieve groepen in de groep plaatsen. Dit is niet de verantwoordelijkheid van de vrijwilligers in het mentor kanaal.


=== Het gebruik van de Groepschat om vrijwilligers te verzamelen ===


== Het gebruik van de Groepschat om vrijwilligers te verzamelen ==
* Gebruik de groepschat als je een groep vrijwilligers wil verzamelen...  
* Gebruik de groepschat als je een groep vrijwilligers wil verzamelen...  
* Gebruik de groepschat om hulp te vragen als het op een bepaalde vrijwilligers locatie heel erg druk is
* Gebruik de groepschat om hulp te vragen als het op een bepaalde vrijwilligers locatie heel erg druk is
* Gebruik de groepschat als je een Mentor in een bepaalde taal zoekt. En antwoord alleen als je de taal waarom gevraagd wordt ook spreekt.
* Gebruik de groepschat als je een Mentor in een bepaalde taal zoekt. En antwoord alleen als je de taal waarom gevraagd wordt ook spreekt.


== Groepschat Etiquette ==
=== Groepschat Etiquette ===
 
* Wees in de chat (eigenlijk altijd) vriendelijk, behulpzaam en beleefd naar je collega Mentoren  
* Wees in de chat (eigenlijk altijd) vriendelijk, behulpzaam en beleefd naar je collega Mentoren  
* Vermijd uitgebreide kletspraatjes in de chat, daarvoor kun je elkaar op de SL Volunteer Islands ontmoeten
* Vermijd algemene discussies in de chat, daarvoor kun je elkaar op de SL Volunteer Islands ontmoeten
* Vermijd discussies. Wees het met elkaar eens dat ook oneens een oplossing is. Mocht je toch willen discussieren, gebruik dan de privé IM
* Vermijd onenigheden. Wees het met elkaar eens dat ook oneens een oplossing is. Mocht je toch willen discussieren, gebruik dan de privé IM
* Weet wanneer je je mond moet houden... antwoorden als "ik weet het niet" voegen niets toe..
* Onthoudt alsjeblieft... antwoorden als "ik weet het niet" voegen niets toe..
 
=== Consequenties: ===
 
* Second Life Mentors worden geacht de richtlijnen met betrekking tot de groepschat te kennen en deze te volgen. Wanneer een Mentor deze richtlijnen niet volgt, kunnen ze uit de Mentor groep verwijderd en terug in de Apprentice Mentors groep geplaatst worden. Op dat moment zullen ze zich opnieuw via de website moeten aanmelden en bij de aanmelding moeten aangeven "Reapply due to Mentor group channel." Neem na de aanmelding als vrijwilliger contact op met een Linden uit het VTeam.
 
*Mentors die meer dan 2 keer zijn teruggeplaatst in de Apprentice groep lopen het risico om permanent het lidmaatschap van de groep Official Mentors kwijt te raken.
 
===Voor Mentoren die zijn teruggeplaatst in de Apprentice Groep:===
 
* Neem deel aan één oriëntatie sessie
* Neem contact op met een Linden uit het VTeam wanneer je de sessie hebt afgerond. Geef hierbij de datum, tijd en naam van de Coach van de sessie aan. Houd er rekening mee dat het 48 uur kan duren voor je teruggeplaatst bent in de officiële Mentors groep. (Indien je sessie tijdens het weekend plaatsvond, dien je rekening te houden met 48 uur extra).

Revision as of 08:41, 28 February 2008

Onthoud alsjeblieft dat de Mentor groeps IM meer dan 1000 mensen bereikt en dat het geen medium is voor algemene conversatie. Gebruik deze groepschat dan ook alleen voor echt belangrijke onderwerpen. Probeer minder belangrijke problemen niet via de groepschat, maar op een andere manier op te lossen (zie Second Life Mentor Q&A).


Het gebruik van de Groeps IM (groepschat)

 • Wanneer je een vraag stelt, voeg dan "Please IM me" toe aan het einde van de vraag. Dit helpt iedereen de juiste procedure te onthouden.
 • Indien een vraag is gesteld, onthoud je dan van verder commentaar op het onderwerp
 • Wanneer je de vraag kunt beantwoorden, stuur het antwoord dan in een privé IM

Het gebruik van de Groepschat voor nuttige verwijzingen

 • Bevorder het gebruik van de Wiki, KB (knowledge base) en Public Jira wanneer dat nodig is
 • Gebruik indien nodig voor het contact met een Linden het Support portal op http://www.secondlife.com/community/support.php
 • Ga voor het invullen van een Abuse Report naar Help->Report Abuse Denk hierbij aan Griefers, verbaal geweld en aanstootgevend gedrag met name in een PG sim.
 • Alleen leden van het VTeam zullen herinneringen omtrent de richtlijnen en alternatieve groepen in de groep plaatsen. Dit is niet de verantwoordelijkheid van de vrijwilligers in het mentor kanaal.

Het gebruik van de Groepschat om vrijwilligers te verzamelen

 • Gebruik de groepschat als je een groep vrijwilligers wil verzamelen...
 • Gebruik de groepschat om hulp te vragen als het op een bepaalde vrijwilligers locatie heel erg druk is
 • Gebruik de groepschat als je een Mentor in een bepaalde taal zoekt. En antwoord alleen als je de taal waarom gevraagd wordt ook spreekt.

Groepschat Etiquette

 • Wees in de chat (eigenlijk altijd) vriendelijk, behulpzaam en beleefd naar je collega Mentoren
 • Vermijd algemene discussies in de chat, daarvoor kun je elkaar op de SL Volunteer Islands ontmoeten
 • Vermijd onenigheden. Wees het met elkaar eens dat ook oneens een oplossing is. Mocht je toch willen discussieren, gebruik dan de privé IM
 • Onthoudt alsjeblieft... antwoorden als "ik weet het niet" voegen niets toe..

Consequenties:

 • Second Life Mentors worden geacht de richtlijnen met betrekking tot de groepschat te kennen en deze te volgen. Wanneer een Mentor deze richtlijnen niet volgt, kunnen ze uit de Mentor groep verwijderd en terug in de Apprentice Mentors groep geplaatst worden. Op dat moment zullen ze zich opnieuw via de website moeten aanmelden en bij de aanmelding moeten aangeven "Reapply due to Mentor group channel." Neem na de aanmelding als vrijwilliger contact op met een Linden uit het VTeam.
 • Mentors die meer dan 2 keer zijn teruggeplaatst in de Apprentice groep lopen het risico om permanent het lidmaatschap van de groep Official Mentors kwijt te raken.

Voor Mentoren die zijn teruggeplaatst in de Apprentice Groep:

 • Neem deel aan één oriëntatie sessie
 • Neem contact op met een Linden uit het VTeam wanneer je de sessie hebt afgerond. Geef hierbij de datum, tijd en naam van de Coach van de sessie aan. Houd er rekening mee dat het 48 uur kan duren voor je teruggeplaatst bent in de officiële Mentors groep. (Indien je sessie tijdens het weekend plaatsvond, dien je rekening te houden met 48 uur extra).