SL Volunteer Mentor Buddies/nl

From Second Life Wiki
Jump to navigation Jump to search
Out of Date

The volunteer information on this page is now out of date and will be kept for historical purposes. Please do not update information on this page.

Naast de 'gewone' vrijwilliger, die een deel van zijn of haar vrije tijd ter beschikking stelt van de Second Life Community, zijn er ook de 'Mentor Buddies'. Mentor Buddies zijn ervaren vrijwilligers die zichzelf beschikbaar hebben gesteld om aankomende vrijwilligers bij te staan. Zij dragen een extra verantwoordelijkheid! Mocht ook jij hiervoor voelen, dan kan je je altijd aanmelden.

Wanneer kun je een Mentor Buddy om raad vragen

  • Als je advies wilt over hoe, waar en wanneer je als vrijwilliger kunt meewerken
  • Als je advies wilt over hoe je verschillende zaken die betrekking hebben op de resident kunt oplossen
  • Als je advies wilt over hoe je kunt reageren op onverwachte situaties (bv abuse)
  • Als je een rondleiding wilt langs alle volunteer hotspots, of als je eens mee wilt kijken hoe een ervaren mentor bepaalde zaken aanpakt.

Hoe kun je als nieuwe Mentor een Mentor Buddy vinden

in het kort via: Edit>Groups>Second Life Mentor>Info>Members & Roles>Members/Roles

[Kies Edit in de top taskbar van Second Life en klik vervolgens op Groups in het uitrolmenu. Selecteer de Second Life Mentor group en klik op de infobutton rechts. Kies de 'Members & Roles' tab (naast de General tab). Je ziet nu een lijst met members. Je kunt zelfs zien welke online zijn. Scrol maar eens door de lijst. Om nu alleen de Mentor Buddies te zien moet je de Roles tab (naast Members) gebruiken. In het eerste vak verschijnen nu de verschillende Roles. Klik maar eens op de Role van Buddy. Je ziet dan in het rijtje links onderaan alle namen van de Buddies verschijnen. Al met al een ingewikkeld proces wat we graag willen vereenvoudigen. Ideeën hierover zijn altijd welkom!)

  • Onthoud, dat, als je contact opneemt met een Mentor Buddy, het kan voorkomen dat deze bezig is. Alsjeblieft, respecteer de privacy van deze mensen. Ook zij hebben naast hun extra vrijwilligerstaak nog een eigen second life. Het kan dus voorkomen dat een Mentor Buddy je vraagt iemand anders uit te kiezen of je vraagt om het later nog eens te proberen. Buddies willen heel graag waar mogelijk helpen! En een bedankje na afloop hoort er zeker bij!

De extra verantwoordelijkheid van de Mentor Buddy

Hoewel alle extra werk als Mentor Buddy vrijwillig is, is deze zeker niet vrijblijvend. Natuurlijk heb je, ook als Mentor Buddy, een eigen second life en ben je dus niet altijd beschikbaar. En dat is prima! Toch is het wel belangrijk om even te kijken of er een andere oplossing is. Je zou een andere tijd kunnen afspreken, of misschien is er een andere Mentor Buddy die op dat moment wel vrij is. Het is belangrijk om zorgvuldig om te gaan met deze extra verantwoordelijkheid.

Voorwaarden voor het krijgen en behouden van de Mentor Buddy status

Het belangrijkste doel van het Mentor Buddy systeem is om de nieuwe vrijwilligers bekend en vertrouwd te maken met het vrijwilligers programma. Daarom vragen wij Mentor Buddies als gastspreker tijdens ten minste één oriëntatieles voor nieuwe vrijwilligers. Om dit systeem te laten werken kunnen VTeam leden (in de toekomst: Coaches!) die een oriëntatieles organiseren, één van de online Mentor Buddies vragen deze les bij te wonen. Omdat Second Life vrijwilligers niet altijd beschikbaar hoeven te zijn is het mogelijk uitstel te vragen om op een later tijdstip alsnog aan deze voorwaarde te voldoen. Er wordt een lijst met namen bijgehouden van degenen die wèl zijn geweest en eventueel nog eens aanwezig willen zijn. In beginsel hoef je als Mentor Buddy niet in het openbaar voor een groep te spreken. Toch vinden we het heel belangrijk om jezelf als Mentor Buddy aan een groep te presenteren. In de toekomst is het mogelijk dat we een Mentor Buddy wèl vragen om een kort woordje te houden over wat hij of zij de nieuwe vrijwilliger te bieden heeft.

Mentor Buddy Guest Speaker Basics/nl

Hoe word je een Mentor Buddy

Als je je wilt opgeven als Mentor Buddy klik dan op de onderstaande link en vul het formulier in. Geef hierbij een korte omschrijving waarom je deze taak graag op je wilt nemen.

Sign Up

Wat te doen als je wilt stoppen als Mentor Buddy

Als je wilt stoppen als Mentor Buddy en wel verder wil als Second Life Mentor, dan moet je tijdens hun kantooruren even contact opnemen met één van de leden van het VTeam. Zie hieronder voor de openingstijden: Volunteer Specialist Office Hours