When and how to file an Abuse Report/nl

From Second Life Wiki
Jump to navigation Jump to search

Wanneer en hoe een Abuse Report in te dienen?

Wanneer U iemand ziet die een overtreding maakt van Terms Of Service (TOS) (voorwaarden van de service), de Community standards (CS or Big Six) (gemeenschaps standaard), of the Welcome Area Guidelines (welkom gebieden richtlijnen), zou U een Abuse report moeten indienen (Vrij vertaald: Mishandelings rapport).

Er zijn echter wat grijze gebieden. Wat zijn hatelijke opmerkingen en wat niet? Of lastig gevallen worden? Sommige dingen kunnen in het grensgebied zitten gezien vanuit een Mature/PG (Volwassenen/Parental Guidance (Ouderlijk toezichts)) standpunt. Als het U verkeerd lijkt, dien dan een rapport in. Zo niet, stuur dan niks in. Als personen die zich beledigd voelen dit doen en diegenen die dat niet zijn niet, dan helpt het de Customer Service (Klanten service afdeling) in het bepalen van de ernst van het incident.

Indien u niet zeker weet wat te doen, dan moet U ZEKER een AR indienen. Niemand zal er uit gezet worden als het (amper) van toepassing blijkt te zijn. Wat er gebeurd is dat het via de Customer Service ge-escaleerd wordt totdat het bij iemand terecht komt die een beslissing kan nemen. Afgezien van een waarschuwing zullen er geen echte straffen worden uitgedeeld indien het een grijs gebied is. Als U er tenslotte niet geheel zeker van bent, dan kan dat ook zo zijn bij diegene die U rapporteerd. Maar het kan ook zijn dat ze al eerder gewaarschuwd zijn...


Wat te doen?

U vind de optie onder Help in het hoofdmenu. Kies dan Abuse Report (Opm: Abuse = Mishandeling).

 1. Kies een catagorie (Catagory) - Indien u niet zeker bent, kies dan OTHER (overigen).
  • Als het een object is, gebruik dan de blauwe knop boven de catagorie balk en klik met de linker muisknop op het object, indien mogelijk. Dat zal de details opnemen van het object, de exacte locatie en de naam van de eigenaar.
 2. Vul de samenvatting (Summary) zo kort, bondig en simpel mogelijk in. Neem de naam van de overtreder er in op.
  • Wees zo duidelijk mogelijk:
   • Bob Avatar, repeated bad language, shoving and nudity. (Bob Avatar, herhaald slecht taalgebruik, duwen en naaktlopen)
   • Sue Avatar, weapons fire in no-combat zone. (Sue Avatar, schieten met wapen in wapenvrije zone)
  • In plaats van..
   • Bob Avatar - being a jerk. (Bob Avatar - is een sukkel)
 3. In de Details sectie, plaats daar alles wat het Abuse Team kan helpen in het beoordelen van het incident.
 4. Indien het zichtbaar is, kunt u gebruik maken van de foto (INCLUDE SCREENSHOT) middels het aanklikken van het vinkje. Let op, de foto is van alles waar uw camera op gericht stond tijdens het openen van het Abuse Report (eerst richten dus).
 5. Als u klaar bent, kies dan de Report Abuse knop onderaan het venster.

Zaken om te weten

 • Als u wordt geduwd of in het rond wordt gegooid door scripts/objecten, ga dan ergens op zitten. Blijf kalm en raak niet in paniek. Ga op een object of op de grond zitten. Als u op land bent met waar geen schade toegebracht kan worden (damage enabled land), kan niemand U iets toedoen. De meeste aanvallers raken snel verveeld en gaan weg als U niet op ze reageert. Overweeg de Mute optie.
 • Als U in een gevechtszone (combat/damage enabled land) bent, dan is beschoten worden geen overtreding. Let op het rode hart naast de Help optie in het menu, bovenaan uw scherm. Als u dat ziet bent u in een legitime gevechtszone en zijn wapens dus toegestaan. Indien wapens buiten deze zones gebruikt worden, dan is dat dus een overtreding.
 • Indien er zich meerdere incidenten afspelen, dien dan aparte Abuse rapporten in. U kunt ook Abuse rapporten indienen als U overtredingen ziet gebeuren, dus niet alleen over zaken die direct uzelf betreffen. Niet iedereen is bekend met het mechanisme of ze vergeten hoe het werke in tijden van problemen. Help daarom uw mede bewoners! Daarnaast zullen meerdere rapporten van diverse personen het Abuse Team er op attent maken dat er meerderen bij het incident betrokken waren dan dat één enkel rapport dat zou doen. Indien er twintig personen betrokken waren, zouden er ook twintig Abuse rapporten moeten zijn. Niet slechts eentje! Leer anderen dus ook hoe ze dit moeten doen.
 • Indien een bevriend bent met de overtreder of heeft zijn of haar calling card, dan kunt U die verwijderen. Dit zal voorkomen dat de overtreder U op kan sporen indien U besluit elders te gaan vertoeven.


Liaison Actie

De Customer Service zal bepalen welke graad van diciplinaire acties er zullen worden genomen. Lindens die U mogelijk in de wereld tegenkomt zijn niet in staat om u te helpen met overtredingen of de opvolging daarop!

Onder de 18 gebruikers

Iedereen die toegeeft onder de 18 te zijn: Dien direkt een Abuse rapport in (kies Age) en voeg daarin de relevante verklaring van de overtreder op in.

Zie ook