SL Mentor Greeter Best Practices/nl

From Second Life Wiki
Jump to navigation Jump to search
Out of Date

The volunteer information on this page is now out of date and will be kept for historical purposes. Please do not update information on this page.

SL Mentor Greeter Beste Werkwijze

Greeters Beste Werkwijze

Bezoek alle Infohubs en Welcome Area's.

Nodig andere Mentors uit om mee te gaan voor een leuk uitstapje!

  • VERKEN elk gebied en wordt bekend met de indeling.
  • NEEM KENNIS van de kiosken die daar zijn en welke informatie deze te bieden hebben. Ziet U iets ouds dat verwijderd zou moeten worden of iet wat daar juist zou moeten zijn. Laat het dan het VTeam weten!
  • VERWELKOM de inwoners die U tegenkomt en vraag of U ze kunt helpen.
  • DRAAG uw SL Mentor of Greeter titel.

LET OP:

U zult ontdekken dat er op de Infohubs en Welkom gebieden een mix van ervaren en onervaren bewoners zijn, allemaal op één plek. Dit verschilt van de Orientatie eilanden, waar alleen nieuwe bewoners en Mentoren kunnen komen. Meestal dragen nieuwe bewoners nog steeds hun nieuwe avatar uiterlijk en zijn ze gemakkelijk te herkennen in de drukte, maar het is altijd een goede gewoonte om in hun profiel naar de geboortedatum te kijken. Dit zal u een beter idee geven van hun kennis en kunde in Second Life. Vele nieuwe bewoners arriveren in de Welkom gebieden en Infohubs en het lijkt vaak dat iedereen daar druk bezig is met elkaar. Het is dus belangrijk dat iemand interesse in hun toont.

Zoek Uw Favoriete Infohub

Zoek uw favoriete Infohub of Welkom gebied en maak dat uw "thuis". Bezoek het regelmatig en leer de vaste bezoekers kennen en waar alles is. Verken ook de kiosken en de informatie die beschikbaar is voor onze bewoners.

Griefers

Griefers zijn individuen die er plezier in schijnen te hebben om anderen lastig te vallen en zijn vaak te vinden op Infohubs, Welcome Areas, the Orientation Island Public , Help Island Public and/ or Help Island Public 2.

  • Komen Mentors dit soort activiteiten tegen, gaat u dan alstublieft naar HELP > Report Abuse en dien een Abuse Report in. Raadt iedereen die getuige is van het gebeuren ook aan om een eigen rapport in te sturen.
  • Leer nieuwe bewoners hoe ze een Abuse Report in kunnen sturen en hoe Mute te gebruiken op andere bewoners. Mute werkt zowel voor Voice (spraak) alwel tekstberichten van de ge-Mute persoon. De meeste griefers die anderen lastigvallen willen alleen maar aandacht en als ze ge-Mute zijn krijgen ze dat niet. Bij gebrek aan aandacht zullen ze vaak het gebied verlaten en ergens anders heen gaan.
  • Particles kunnen ook door griefers gebruikt worden. Een manier om een bewoner hier mee om te leren gaan is het uitschakelen van particles. Kies hiervoor View > Beacons > Hide Particles. Nogmaals, als griefers geen reaktie krijgen, gaan ze vaak ergens anders heen.
  • Indien U een minderjarige tegenkomt in Second Life, kies dan Help > Report Abuse en gebruik de catagorie AGE. Kopieër de tekst waarin de bewoner toegeeft dat zij minderjarig zijn in het tekstgedeelte van het rapport. Weerhoud U zich er echter van om de persoon op een negatieve manieer te beoordelen. Vaak zoeken ze alleen maar een manier om Second Life te leren kennen. Uw Abuse Report zal direkt worden nagetrokken en het GTeam zal passende aktie ondernemen. (Redactionele toevoeging: Age-catagorie rapporten worden met voorrang behandeld. Vaak worden minderjarigen reeds binnen 5 of 10 minuten uit SL verwijderd. Zij krijgen vervolgens netjes via email een aanbod zich opnieuw aan te melden bij het TeenGrid. Daarbij raken ze hun huidige avatarnaam en eventuele bezittingen in het MainGrid kwijt. De aanmeldingsprocedure voor het TeenGrid verloopt afwijkend t.o.v. het MainGrid en verlangt bevestiging via een mobiele telefoon. Vermoedelijk is dat ook mede de reden waarom vele minderjarigen uit nieuwsgierigheid op het MainGrid belanden. Stuur alléén een Age rapport in indien U een duidelijke verklaring van de betrokkene zelf heeft! Het GTeam zal de verklaringen natrekken in de logs. Het aannemen van minderjarigheid is geen geldige reden voor het team om iemand te verwijderen en kan zelfs averechts op u werken!)