SL Volunteer Mentor Scribes/nl

From Second Life Wiki
Jump to navigation Jump to search

Mentor Scribes zijn goed vertrouwde, doorgewinterde vrijwilligers in de groep die het niet erg vinden om rechtstreeks benaderd te worden door andere vrijwilligers om te helpen met het schrijven van de wiki, het ontwikkelen van de wiki en wiki samenwerking. Dit is een rol waarvoor je jezelf voor moet inschrijven en kan extra verantwoordelijkheid met zich meebrengen, maar voor velen van jullie die al wiki gurus zijn, is het een waardering voor jullie contributies.


Doel van Mentor Scribes

  • Advies geven aan nieuwe gebruikers over het maken van je eigen SL Wiki profiel en hoe je de wiki templates kunt gebruiken.
  • Hulp bieden bij de reorganisatie van de wiki voor het toevoegen van functionaliteit of om het gebruiksgemak te verbeteren.
  • Om feedback te geven op wiki of nieuwe manieren te ontwikkelen om de samenwerking te verbeteren met behulp van de wiki.
  • Om te helpen bij de promotie en het behouden van de cultuur van het vrijwilligers programma met behulp van tekst.


Hoe een Mentor Scribe te vinden is voor nieuwe vrijwilligers

In de bovenste werk balk in Seconde Life, kies Edit > Groups. Selecteer de Second Life Mentors groep, en click de Info knop aan de rechter kant. Selecteer de Members & Roles tab naast de General tab aan de bovenkant van het scherm. Een lijst met Mentors Online kan gefiltered worden in de Members tab, en een list van Mentor Scribes can in de Roles tab gevonden worden.


In het kort: Edit>Groups>Second Life Mentor>Info>Members & Roles>Members/Roles

We verwelkomen suggesties om deze handelingen te vergemakkelijken. Dit onderdeel is nog onder ontwikkeling.

Mentor Scribes kunnen de Template:visl gebruiken om zichzelf toe te voegen in de Category:SL Mentor Scribes lijst.


Wat je nodig hebt om een Mentor Scribe te worden

Mentor Scribes worden gevraagd om een gebruikers pagina te maken in de Second Life Volunteer Wiki om te demonstreren dat je instaat bent om wiki pagina te bewerken en beheren. "Vergevorderde kennis" van de wiki is niet nodig, maar de wil om anderen te helpen met hun eigen wiki pagina's is een must. Op dit moment is er geen vereiste met betrekking tot het aantal pagina's dat je aan de wiki moet toevoegen, maar er wordt wel van je verwacht dat je actief betrokken bent bij de ontwikkeling van de wiki en zijn vooruitgang.


Hoe wordt je een Mentor Scribe

Als je geïnteresseerd ben om deel te nemen aan deel te nemen in deze rol wordt je verzocht de enquête in te vullen over je interesses. Deze kan gevonden worden door op de onderstaande link te klikken.

Second Life Mentor Scribe Aanmelding


Hoe kun je vrijwillig uit deze rol treden

Als je de Mentor Scribe rol verlaten wilt en weer gewoon Mentor wilt zijn zul je contact op moeten nemen met een VTeam lid in hun kantoor uren, die hier gevonden kunnen worden: Volunteer Specialist Office Hours