Tao of Volunteers/nl

From Second Life Wiki
< Tao of Volunteers
Revision as of 12:43, 10 December 2008 by Lisa Lowe (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Visie en Missie

Second Life Mentors en Greeters zijn vrijwilligers voor Linden Lab, die namens hun de waarde van Second Life communiceren met nieuwe bewoners en daarmee bezig zijnde, de bewoner een beeld te geven over Linden Lab.

Wij voelen een speciale verbondenheid met de nieuwste bewoners van Second Life. Voor die bewoners die naar ons toekomen in hun eerste uur, op zoek naar antwoorden en suggesties hoe Second Life een deel van hunzelf te maken, zijn wij vaak het eerste belangrijke persoonlijke contact. Wij bieden een brug om Second Life te beoordelen, een verbinding met kennis indien zij hiervoor kiezen, advies over de vele mogelijkheden die Second Life biedt en manieren om hun gelijken in de wereld te kunnen vinden. Wij leren nieuwe bewoners hoe te zoeken en zelf antwoorden te vinden om niet alleen hun eerste ervaring te verbeteren, maar ook om bronnen te bieden die hun Second Life ervaring in het algemeen meer betekenis geven.

Onze visie is om de beste fundatie voor nieuwe bewoners in Second Life te bieden, aanmoediging en inzicht te geven in de mogelijkheden van Second Life, puttend uit eigen ervaring. Wij geloven dat vrijwilligerswerk in elke wereld de potentie heeft om ons karakter te verbeteren terwijl wij diegenen helpen die ons nodig hebben. Onze missie is om dat potentieël te bereiken middels individuele triomfen en ook middels samenwerking in een team.

Vrijwiller Gedrag en Instelling

Zet De Standaard

Elke vrijwilliger heeft de kans een onvergetelijke eerste indruk van Second Life aan nieuwe bewoners te geven en onderwijl ook meer ervaren bewoners te helpen met kwaliteits assistentie. Wij doen dit omdat we dat graag willen. Wij doen dit omdat wij daar plezier aan beleven. We doen het met een lach. Dat is de manier waarop wij die onvergetelijke momenten in herrinering willen houden.

Onze persoonlijk gedrag en stijl zetten de standaard:

  • Wij zullen beleefd blijven als we geconfronteerd worden met onenigheid.
  • Wij zullen zo weloverwogen en hulpvaardig zijn als mogelijk in moeilijke situaties.
  • Wij zullen respectvol zijn jegens diegenen die wij helpen, ondanks dat dit mogelijk niet altijd direct wordt gewaardeerd.
  • Wij zullen altijd het positieve zoeken en benadrukken in een situatie.
  • Wij zullen als team opereren en elkaar ondersteunen met het oplossen van problemen.
  • Wij zullen betrouwbaar, toegewijd en betrouwbaar zijn.
  • Wij zullen deelnemen en delen onze ideeën om Second Life te verbeteren.
  • Wij zullen ons gevoel voor humor houden en alleen assisteren als we weten in een goed humeur te zijn.
  • Wij zullen dit werk uit liefde leuk houden!

Vrijwilliger Bekendheid

Blijf Geïnformeerd

Elke Vrijwilliger is verantwoordelijk voor het lezen van de berichten en richtlijnen. Het Vrijwilligers programma is onvergelijkbaar met iets en het groeit en veranderd terwijl Second Life evolueert. Om vrijwilligers geïnformeerd te houden, heeft het VTeam het Volunteer Portal opgericht als manier en de meest recente bron van informatie die direct van invloed zijn op de vrijwilligers. Daarnaast bevat het richtlijen, hoe-iets-te-doen handleidingen en informatie ten behoeve van het verbeteren van uw mentor vaardigheden.

Vrijwilliger Doelstellingen

Promotie en Groei

Zolang Second Life blijft groeien als een globaal platform, hebben wij de mogelijkheid en verantwoordelijkheid om het Vrijwilligers team te verbeteren in kwaliteit en aantallen. We zouden actief moeten spreken over wat we doen en waarom wij dit doen. Zolang wij vrijwilligers werk doen behoren wij altijd open te staan om nieuwe oplossingen te leren en over te dragen wat wij reeds kennen. We hopen een open en samenwerkende win-win situatie te creëren, met telkens één bewoner tegelijk.

Consequenties Van Het Niet Volgen Van De Tao

Second Life Mentors en Second Life Greeters dienen van de consequenties op de hoogte te zijn van het niet volgen van de Tao van Vrijwilligers. Net als de Samenlevings Standaard (Community Standard) en de Voorwaarden van Service (Terms Of Service/TOS) het beleid en regels zijn van Second Life, is de Tao het beleid en regelement voor Second Life Vrijwilligers (zowel Mentors als Greeters).

Vrijwilligers die de Tao van Vrijwilligers niet volgen zullen worden verwijderd uit Second Life Mentor en/of Greeters. Bedenk dat de beslissingen van het VTeam definitief zijn.