LSL Portal Guidelines/nl

From Second Life Wiki
Jump to navigation Jump to search

Deze pagina is ter definitie en beschrijving van specifieke Richtlijnen omtrent het uitbreiden en aanpassen van de LSL Wiki Portal.

Over De LSL Portal

Missie

"Om accurate documentatie aan te bieden over de scripttaal van Second Life: LSL"[1]

Doel

"Om documentatie aan te bieden om scripters van alle niveaus van vaardigheden te helpen."[1]

Wegwijzer

Stijl

 1. LSL Category Style - Wordt gebruikt voor het categoriseren van LSL functie groepen en andere indexen.
 2. LSL Function Style - Wordt gebruikt voor volledige specificaties van alle LSL functies.
 3. LSL Topic Style - Wordt gebruikt voor onderwerpen van interesse, gerelateerd aan het gebruik van LSL (XML-RPC, quaternions, enz).
 4. LSL Constants Style - Wordt gebruikt voor het documenteren van constanten.

Richtlijnen

 • Pagina's die specifiek voor het runnen van de LSL portal of voor de categorie pagina's gebruikt worden moeten 'LSL ' als prefix hebben.
 • Alle overige bestaande pagina's ter documentatie van LSL die de LSL prefix gebruiken moeten verplaatst worden uit de LSL prefix tenzij een andere regeling is afgesproken.
 • Vragen dienen gesteld te worden op de talk/discussion pagina en dienen gesigneerd te worden (gebruik -- ~~~~ om je commentaar te signeren).
 • Voordat je een feature suggestie plaatst op de wiki, controleer eerst of deze niet al staat op Jira.
 • Wanneer men een script plaatst en dit betreft een volledige script, dan dient deze zonder problemen te compileren tenzij dit anders vermeld is. Code segmenten dienen probleemloos te compileren wanneer deze correct is geïnstalleerd in een script (geen interne errors in de code segmenten).
 • Scripts die geplaatst worden dienen een consistente stijl aan te houden; consistent spatie gebruik is hierbij belangrijk.
 • Moderne webbrowsers zijn uitgevoerd met spellingscontrole-functionaliteit of kunnen hiervoor aangepast worden. Alle content dient gecontroleerd te worden op spellingfouten voordat deze geplaatst wordt.

Footnotes

 1. ^ Afgeleid van de open zinnen van de LSL Portal.