Volunteer Roles/nl

From Second Life Wiki
Jump to navigation Jump to search

Author/Date: Lisa Lowe 06:50, 17 July 2008 (PDT)

Vrijwilligers Rollen

Binnen het Second Life Vrijwilligers programma zijn er verschillende rollen beschikbaar voor Second Life Mentors, bedoeld voor verschillende taken. Deze pagina geeft een overzicht van de correcte Titel (Tag-naam), de Groepsnaam waar ze bijhoren en een korte omschrijving waarvoor ze bedoeld zijn. Voor details, vereisten en aanmelding wordt u verzocht eerst de links te volgen en de beschikbare artikelen binnen dit Vrijwilligers portaal te lezen. Al deze rollen vallen onder de verantwoordelijkheid van het VTeam. (Opmerking: het aantal deelnemers is per 17-7-2008).

Overzicht

Mentors

Second Life Mentors zijn inwoners die een deel van hun tijd vrijwillig toewijden aan het helpen van nieuwe bewoners in tal van verschillende openbare plekken. Mentors beantwoorden vragen, geven advies, geven richting aan en ontmoeten en begroeten nieuwe bewoners.

Na aanmelding voor het Vrijwilligersprogramma op de Second Life website, komt men in een aparte groep als Apprentice (leerling). Na het voltooien van de trainings sessie, wordt men overgeplaatst in de Second Life Mentor rol. Apprentice mentors worden hierbij geassisteerd door Orientation Coaches en Apprentice Buddies.

Greeters zijn Infohub, WA, OI and HI specialisten. Zij zijn de verwelkomers, verwijzers en helpers. Alhoewel zij specialiseren in die vier lokaties omdat daar de meeste nieuwe bewoners arriveren, zijn zij net als elke andere gewone Second Life Mentors.

Mentor Linguists (taalkundigen) kunnen communiceren en/of vertalen in twee of meer talen en hebben de overtuiging om taalbarrières tussen verschillende groepen in Second Life te doorbreken, onafhankelijk van de taal. Een Mentor Linguist kan een culturele invloed hebben, assisteren met taal en een positieve uitstraling geven over het Second Life Mentor programma aan inwoners met allemaal verschillende talen en culturen in Second Life.

Mentors Wiki related

Mentor Scribes (schrijvers) zijn gespecialiseerd in het wijzigen van de Wiki. Zij hebben kennis over het organiseren van de Wiki, het werken met sjablonen en alles wat er bij komt kijken. Naast het toevoegen van nieuwe pagina's zullen ze ook iedereen assisteren met Wiki-gerelateerde vragen.

Mentor Coaches

De rol van Orientation Coach (trainer) is specifiek bedoeld voor trainers die Orientatie sessies geven voor Apprentice Mentors, georganiseerd in het Orientatie-klaslokaal op SLVEC.

Mentor Coaches (trainers) zijn ervaren SL Mentors die klassen geven over uiteenlopende onderwerpen, basaal bedoeld voor Second Life Mentors en Apprentice Mentors. Zij maken deel uit van het Mentors Teaching Mentors (Mentors Leren Mentors) programma, maar vaak kan in principe iedere bewoner de klassen gehouden op het Mainland bijwonen.

Mentor Buddies

Een Mentor Buddy (Vriend) is er in principe om Second Life Mentors bij te staan met verschillende problemen, voor vragen of morele ondersteuning. [SL_Volunteer_Mentor_Buddies|Mentor Buddies]] zijn toegewijde, doorgewinterde vrijwilligers binnen de groep, die er geen problemen mee hebben om door andere mentors direct benaderd te worden.

Apprentice Buddies (Vrienden) worden geselecteerd uit de Mentor Buddy group voor het volbrengen van de Schaduw Ervaring van Apprentice Mentors. De Schaduw Ervaring is een deel van de trainings sessie voor Apprentice Mentors. Zij assisteren Apprentice Mentors ook in het vinden van de diverse bronnen, lokaties en beantwoorden vragen gerelateerd aan mentoring.

Additioneel

De Second Life Mentor Q&A (Vraag & Antwoord) groep is een additionele groep voor alleen mentoren en bevat alleen een extra 'Second Life Mentor' titel. (805 leden)

Er zijn een flink aantal door vrijwilligers gerunde groepen waarvan u lid kunt worden. Doorgaans is een verzoek tot uitnodiging hiervoor genoeg.

Opmerking: De Mentor Educators of SL groep is *geen* officiële groep voor rollen en valt ook niet on het beheer van het VTeam!

Opmerking: De Instructors groep is een in onbruik geraakte groep en wordt niet actief onderhouden door het VTeam.