Second Life Mentor Orientation Sample Session/nl

From Second Life Wiki
Jump to navigation Jump to search
Out of Date

The volunteer information on this page is now out of date and will be kept for historical purposes. Please do not update information on this page.

Nieuwe Second Life Mentoren worden verzocht een oriëntatie sessie te volgen. De onderstaande informatie is wat zo'n typische oriëntatie inhoud. Deze informatie is puur om een indicatie te geven en komt niet in de plaats van het volgen van een oriëntatie sessie.

Oriëntatie Handboeken

Oriëntatie Handboeken kunnen worden verkregen bij de kiosk op het podium van de SLVEC klas. De folder bevat verschillende notecards met informatie, links en tips voor nieuwe Mentors.

Het VTeam en wat de Oriëntatie omvat:

Het VTeam staat de SL Vrijwilligers bij op elke mogelijke manier. We verwelkomen jouw feedback dan ook zeer! Als lid van de Mentor groep maak je deel uit van een team van mensen die vormgeven aan Second Life op vele positieve manieren. Niet alleen door het helpen van nieuwe en verwarde bewoners, ook help je elkaar. Deze manier van positieve bijdragen is van zeer groot belang voor Second Life. We zijn dan ook zeer enthousiast dat jij nu bij deze groep hoort!!

Deze oriëntatie geeft je een globaal idee van de plaatsen waar je vrijwilliger kunt worden, de richtlijnen welke vrijwilligers worden geacht te volgen en de bronnen om geïnformeerd en bij te blijven. We realiseren ons dat je met de tijd verdere vragen zult hebben over het vrijwilliger zijn en we raden je dan ook aan de maandelijkse bijeenkomsten te bezoeken of ons kantoor tijdens de openingstijden, zodat we je bij kunnen staan!

De Tao van vrijwilligers

De Tao van vrijwilligers is onze basis. Er is een notecard bij de handouts met de Tao. De Tao is eveneens te vinden bij: Tao Of Volunteers

De Tao omvat 4 deugden: Teamgeest, oog hebben voor de bevordering van ons allemaal, betrouwbaarheid en -zeker niet het minste-...LOL MAKEN!

Een belangrijke regel van de Tao: Wanneer je je vrijwilligerstitel draait, vertegenwoordig je de groep. Draag deze titel wanneer je je goed voelt en je bereid bent te helpen en klaar bent de Tao te volgen. Wanneer je je eigen zaken promoot of persoonlijke activiteiten doet neem draag dan de titel niet, en vermaak jezelf gewoon.

De Tao van Vrijwilligers kan eveneens worden bekeken op het Vrijwilligers hoofdkantoor in Tenera. Wil je het nogmaals zien dan kan dat op Youtube. Tao of Volunteers

Missie: Vrijwilligerswerk

Sommigen van jullie zijn eenzame vrijwilligers. Je reist alleen. En precies op dat moment dan een inwoner denkt dat er niemand is om hem te helpen die doos van zijn hoofd te krijgen, of om ze te helpen dat ene belangrijke object te vinden dat ze per ongeluk in een muur hebben gestopt... Ben jij daar om de helpende hand te bieden!

Anderen van jullie gaan voor de luidste, drukste plekken waar alles kan gebeuren. Het publieke help eiland, of welkomst gebieden als Ahern en Waterhead houden zeker je adrenaline hoog. Second Life heeft zoveel soorten vrijwilligers nodig, wat je voorkeur ook is, er is altijd een plekje voor je.

 • Bekijk de Infohub/WA notecard in de handouts voor informatie over de belangrijkste plekken voor vrijwilligers. Probeer ze eens en bekijk wat voor jou het beste werkt! Infohubs en Welkomstgebieden kun je eveneens vinden via de zoekfunctie.
 • Vrijwilligers hebben ook speciale toegang tot alle help eilanden en orientatie eilanden . Typ Help Island of Orientation Island in de World Map, zoek om ze te localiseren . Voel je vrij om naar deze locaties te gaan en kijk of helpen op die plekken voor jou de juiste plek is!

Bronnen

Er zijn verschillende manieren om ondersteuning te krijgen, zoals de support area van de website. Zoals altijd, kun je ook het Help menu in de toolbar gebruiken. Voor vrijwilligers is het "Volunteer Portal" een zeer belangrijke bron, dus bookmark deze. Volunteer Portal

 • Daarnaast heb je ook toegang tot de VTeam Lindens: Amber, Blue, George, Mia en Lexie.

Je kunt de openingstijden vinden in de vrijwilligers wiki en door ons via IM te benaderen met je vragen over het vrijwilligerswerk. Volunteer Specialist Office Hours

 • SLVEC (SL Vrijwilligers Eiland) is eveneens een bruikbare bron voor je. SLVEC is een exacte kope van alle help eilanden. Dit eiland is exclusief voor vrijwilligers. Neem de tijd om het eiland te bekijken en maak je bekend met de dingen die er staan. Het kan nooit kwaad je geheugen even op te frissen.
 • SL Volunteer Orientation Island (SL Vrijwilligers Oriëntatie Eiland): is een duplicaat van de eilanden waar nieuwe bewoners op arriveren. Dit eiland is uitsluitend voor vrijwilligers. Loop gerust rond op het eiland en maak je ermee bekend. Zodoende zie je wat nieuwe bewoners recentelijk hebben doorlopen en zo'n geheugensteuntje is altijd goed.

Er is een 10 minuten durende video op het SL Volunteer OI. Bekijk deze ook eens als je wilt. Er is ook een doos met de OI Guide (HUD) beschikbaar op dit eiland en op het hoofdkantoor in Tenera. De meest recente Gids is 2.08, dus wees er zeker van dat je de juiste versie hebt voor de OI's voor de bewoners. Er is ook een versie 2.06 beschikbaar op het Volunteer OI, deze is echter uitsluitend voor gebruik op dit eiland bedoeld. We raden je echt eens door het OI te lopen. Dit helpt echt om je te realiseren hoe het is om weer nieuw te zijn!

 • Andere vrijwilligers zijn even eens een goede bron van informatie. Help elkaar. Zoek eventueel iemand om samen mee te werken op een bepaalde locatie. Sommigen doen het vrijwilligerswerk graag alleen, en dat is ook prima natuurlijk. Er zijn verscheidende goede manieren om je nuttig te maken als vrijwlliger!
 • Nog een bron is Mentors Teaching Mentors. Deze Coach rol binnen de Mentors groep is voor Mentoren om andere Mentoren te helpen vaardigheden onder de knie te krijgen. Bekijk de aangeboden cursussen eens en woon ze bij, als je wilt! Informatie over het worden van Coach, alsmede de gegeven klassen kun je vinden op het Volunteer Portal
 • SL Volunteer Mentor Buddies: Wellicht heb je recentelijk berichten of emails voorbij zien komen over de Mentor Buddy rol. Deze rol is bedoeld voor ervaren Mentoren die nieuwe Mentoren helpen met advies, tips en algemene zaken gerelateerd aan het vrijwilligerswerk.

Als je een buddy zoekt: Open de Mentor Group (Edit > Groups > Second Life Mentor > Info > Members and Roles > Members/Roles). Zoek voor een online Mentor Buddy en stuur hem of haar een IM. Als ze beschikbaar zijn jouw buddy te zijn dan is alles klaar :)

 • Een nieuwe rol in opmars. SL Mentor Linguists. Ben je "meertalig" en wil je je bezighouden met de wiki en de vertaling daarvan, alsmede Mentor zijn voor je taalgenoten, vul dan de volgende vragenlijst in: Mentor Linguist Sign Up

Mentor Buddies

Vaak zal een Mentor Buddy spreken tijdens deze oriëntatie. De Mentor Buddy zal een paar minuten spreken over bepaalde onderwerpen en geven tips over wat ze het meest belangrijk vinden voor nieuwe Mentoren. Vaak zullen ze ook bepaalde vragen beantwoorden van de aanwezigen.

Communicatie

We hebben guidelines voor het Mentor groep IM kanaal. Lees deze alsjeblieft! Je kunt ze ook vinden op het Volunteer Poral, alsmede op het vrijwilligers hoofdkantoor in Tenera.

De IM functie van de groep is een waardevolle bron en belangrijk communicatiemiddel. Wanneer je deze gebruikt, vraag je dan af: Is deze vraag/opmerking iets van werkelijk naar zo'n 1000 mensen gestuurd moet worden? Of is het wellicht beter een andere vrijwilliger direct aan te spreken? Gebruik de IM functie gerust, maar houdt rekening met anderen. :))

 • Een goed gebruik voor de groeps IM functie: Stel een vraag en verzoek iedereen die een antwoord weet je een IM te sturen. En, zie je een vraag voorbij komen, maar weet je het antwoord niet of heb je slechts een persoonlijke mening over een onderwerp, reageer dan niet naar de groep.
 • Gebruik deze groep niet om gewoon even Hallo te zeggen, want zo'n 1000 mensen zullen Hallo terug zeggen.. Een hartelijk welkom is altijd leuk, maar op deze manier begint het toch wat spam achtige vormen aan te nemen voor de mensen die cursussen volgen of zich concentreren op andere dingen.
 • Wees ook beleefd tegen andere op het kanaal, ook wanneer je denkt dat ze het mis hebben! Als je op een beleefde manier reageerd dan is er veel minder kans dat je toon verkeerd valt. Texten blijven nu eenmaal lastig te intepreteren als het om intonatie gaat, dus wees je hiervan bewust.
 • Belangrijke herinnering: Vrijwilligers volgen de Tao en zijn geen politieagenten of een groep boevenvangers. Gebruik de Abuse Reports en het Support Portal op de website op juiste wijze! Dingen werken gewoon beter wanneer iedereen zich hier aan houdt.
 • Een laatste punt over communicatie: Het is belangrijk op de hoogte te blijven van recente onderwerpen en informatie voor vrijwilligers. We raden je dan ook aan om je in te schrijven op de mailing list voor vrijwilligers, mocht je dat nog niet gedaan hebben. Het Volunteer Portal heeft een link hiervoor.

Incentives

We zijn ons zeer bewust van jullie toegevoegde waarde als vrijwilliger aan Second Life. We hebben een aantal dingen in petto om jullie dat duidelijk te maken!

 • SL Volunteer Islands: Eilanden die alleen toegankelijk zijn voor vrijwilligers. Je kunt meer lezen over de eilanden op de Volunteer wiki. Bekijk de eilanden gerust en gebruik ze. Er zijn wat richtlijnen voor de eilanden, dus die wil je ook vast lezen! SL Volunteer Islands Policies

Doe rustig aan en vermaak jezelf! Haast je niet, ook zeker niet gaan stressen. Je spendeerd veel tijd aan anderen en je hebt het verdiend!

 • De Officiële SL Vrijwillgers dag is iedere eerste zaterdag van mei. Onze vrijwilligers zijn zo bijzonder dat we hen op deze dag eren!
 • Geslaagd: Een leuk feestje om onze nieuwe vrijwilligers te eren en welkom te heten!! Details van dit feest worden kenbaar gemaakt via de groeps berichten en het groeps IM kanaal.
 • Een speciaal T-Shirt gemaakt door Mia Linden, speciaal voor Mentoren, wordt je ook aangeboden.

FeedBack

Aan het einde van deze oriëntateie verzoeken we je een vragenlijst in te vullen. Jouw antwoorden en meningen tellen zeer! We willen graag weten of je je voldoende ingelicht voelt en zeker over je nieuwe rol na deze oriëntatie. Suggesties zijn altijd welkom!

Het gehele VTeam bedankt je hartelijk voor je inzet voor Second Life, voor deel uit te maken van dat deel dat SL zo'n grootste ervaring maakt en voor je inzet anderen te helpen.